Meva Ahşap Çevreye Duyarlı Pet Panelleriyle Farklılaşıyor
İzmir Kemalpaşa’daki üretim tesislerinden 40 ülkeye PVC ve AKRİLİK paneller ihraç eden MEVA, bu alanda alışılmış, herkes tarafından tercih edilen ürünlerin yanında farklı ürün ve hizmetleriyle sektörde biliniyor. Meva Ahşap, kurulduğu günden beri gerek ihracat operasyonlarında gerekse çevreci üretim bilinci ile farklılaşma vizyonunu sürdüren bir firma olmuştur. Meva Ahşap, geçtiğimiz yıl AR-GE ekibinin yoğun uğraşları sonucu Dünya’nın talepleri göz önüne alınarak PET ürününü envanterine almaya karar vermiştir.
Geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşması, küresel ısınma ile birlikte dünyamızın kaynaklarının azalması sonucunda geri dönüştürülebilir PET Panellerin kullanımı artmıştır. PET genellikle giysiler için elyaflarda, sıvılar ve gıdalar için kaplarda, üretim için termoformda ve mühendislik reçineleri için cam elyafla birlikte kullanılır. MEVA Ahşap, PET yüzeylerin mobilya sektöründe de kullanılabileceğini düşünerek ciddi bir atılım gerçekleştirmiştir. Ürün yapısı gereği yüzeyler dayanıklı, çizil meye mukavemetli ve temizlemesi kolaydır; üstelik ÇEVRE DOSTUDUR.
“Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı - EU GREEN DEAL” kapsamında günlük yaşantımızda kullanılan ürünlerin çevreye duyarlı, geri dönüştürülebilir ve sağlıklı olması üye ülkelerce bir düzen dahilinde toplumlara entegre edilmesi gerekiyor.
PET paneller PVC yüzeylere göre daha dayanıklı, AKRİLİK yüzeylere göre daha ekonomik olması nedeniyle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Amerika ve Kanada’da ilgiyle karşılandı.
Hem ihracatı hem üretim anlayışımızı dijitalleştirmeliyiz
Teknolojinin hayatımıza etkisini ve günlük yaşantımızdaki yerini artık kabullenmek durumundayız. Bireyler nasıl hayatlarına teknolojinin nimetlerini entegre ediyorlarsa toplumlar, şehirler, şirketler, ülkeler de dijitalleşmelidir. Meva Ahşap olarak gerek ihracat anlayışımızı, gerekse üretim anlayışımızı dijitalleştirmek durumundayız. AR-GE’ye ciddi yatırım yapıyoruz. MEVA olarak ürün geliştirme, üretim
Hattını daha etkin kullanmak için sürekli araştırma içinde olmanın yanında yönetim ve organizasyon yapımızı, departman içi ve departmanlar arası iletişimin bir yazılım üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz. Endüstri 4.0 olarak nitelendirdiğimiz kavram da tam olarak bu değil midir?
Trio Modül bir dijitalleşme örneğidir
Trio Modül markası geçtiğimiz yıl patenti alınmış bir firmadır. Trio Modül markası ile mutfak ve banyo imalatçılarına montaja hazır mutfak dolapları üretmeye başladı. TRIO’yu özel kılan şey özel ölçü üretim yapabilmesidir. Sisteme tanımlı modüller ile seçim yapılabiliyor ve müşterinin talep ettiği milimetrik özel ölçü giriliyor. İstenilen kapak ve gövde materyali yine sisteme tanımlanmış seçenekler arasından tercih edilebiliyor. TRIO’nun sağladığı diğer bir avantaj ise toplu üretim yapabilmesidir. Sistem 5 - 10 farklı siparişi aynı anda üretime alabilir ve her bir siparişin her bir parçasına o siparişe özel barkod yapıştırabilir. 5 -10 farklı siparişi sisteme girdiğimizde yazılım sayesinde sistem, 1 plakanın en optimal şekilde kesilmesini sağlıyor. Dolayısıyla bu da bizim karşımıza daha az hurda, daha düşük girdi maliyeti olarak çıkıyor.